آیا تا به حال فکر کردهاید که برنامه و نرمافزارها چگونه اجرا میشوند ؟ اگر برنامهنویسی کرده باشید یا در حال یادگیری آن باشید، مطمئناً برایتان سؤال میشود که کدها چگونه اجرا میشوند؟ در این آموزش روشهای اجرای کد در کامپیوتر را با هم بررسی میکنیم. همچنین با مفهوم کامپایلر و مفسر در زبانها آشنا خواهیم شد.
سختافزارهای کامپیوتر قطعات الکترونیکی هستند که از جریان الکتریکی استفاده میکنند. جریان برق میتواند قطع یا وصل باشد. در کامپیوتر به قطع و وصل بودن جریان 0 و 1 گفته میشود.
برای اینکه کامپیوتر چیزی را متوجه شود، باید با او به زبان صفر و یک یا باینری (binary) صحبت کنیم. در حقیقت هر چیزی که در کامپیوتر اجرا یا ذخیره میشود به صورت 0 و 1 است.
همانطور که میدانید یکی از دستهبندی انواع زبان های برنامه نویسی تقسیمبندی بر اساس سطح اجرای زبان است. کد ماشین یا زبان ماشین رشتههای 0 و 1 است. پس از آن زبانهای سطح پایین و سپس سطح بالا وجود دارند.
برنامهنویسی با صفر و یکها کاری بسیار سخت و برای اکثر کاربردهای امروزی غیرضروری است. بنابراین از کدهای سطح بالا برای دستور دادن به کامپیوتر استفاده میکنیم. اما این کدها باید در نهایت به زبان ماشین تبدیل شوند. در ادامه با روشهای تبدیل کد سطح بالا به زبان ماشین آشنا میشویم.
فهرست محتوای آموزش
فرآیند اجرای کد و برنامهها
هر برنامه در کامپیوتر از تعدادی دستورالعمل تشکیل شده است. این دستورها به ترتیب در پردازنده کامپیوتر اجرا شده و نتیجه نهایی همان چیزی میشود که میبینیم.
اگر برنامهای با زبان برنامهنویسی غیر از صفر و یک نوشته شده باشد، باید ابتدا به 0 و 1 تبدیل شده و سپس به پردازنده ارسال شود. به فرآیند تبدیل کدهای سطح بالا به کد 0 و 1 اصطلاحاً ترجمه کد گفته میشود.
برای ترجمه کدهای برنامهنویسی شده دو روش وجود دارد:
- کامپایل کردن کد (به کمک کامپایلر)
- تفسیر کردن کد (به کمک مفسر)
هر زبان برنامهنویسی به یکی از این دو روش کدهای خود را اجرا میکند. در نتیجه میتوانیم زبانهای برنامهنویسی را به دو دسته زبانهای کامپایلری و زبانهای مفسری تقسیمبندی کنیم.
در ادامه به طور دقیقتر در مورد روش کار و مزایا و معایب هر کدام بیشتر صحبت میکنم اما اگر بخواهم خیلی سریع و ساده این دو مفهوم را توضیح دهم به این صورت است که:
در زبانهای کامپایلری کدهای نوشته شده به صورت یکجا ترجمه میشوند. پس از ترجمه، یک فایل حاوی کدهای سطح ماشین برای سیستم عامل و سختافزار فعلی در اختیار خواهیم داشت. از این پس هر گاه بخواهیم برنامه را اجرا کنیم، فقط کافی است فایل نهایی (کامپایل شده) را اجرا کنیم.
هنگام اجرای کد در زبانهای مفسری هر خط از برنامه در همان لحظه ترجمه شده و برای پردازش به پردازنده فرستاده میشود. در مدت زمانی که برنامه منتظر اجرای آن است، خط بعدی ترجمه میشود. در این حالت برای اجرای برنامه نیاز به مفسر آن زبان داریم اما کدهای ما وابسته به یک سیستم خاص نخواهد بود.
روش کار کامپایلر (compiler)
در زبانهای کامپایلری ابتدا کد برنامه را مینویسیم. به این کدها، کد منبع گفته میشود. سپس آن را کامپایلر کرده و یک فایل تحویل میگیریم. به فایل نهایی فایل شئ (Object File) گفته میشود. این فایل همان ترجمه کد ما به زبان ماشین است. برای اجرای برنامه، کافی است فایل ترجمهشده را اجرا کنیم.
وقتی کامپایلر را اجرا میکنیم، کد ما در کامپایلر بررسی میشود و دستورهای معادل آن برای ماشین تولید خواهد شد. کد ماشین در یک فایل دیگر (غیر از سورس کد اصلی) ذخیره شده و بعد از آن برای اجرای برنامه باید فایل ترجمه شده را اجرا کنیم.
هر ریزپردازنده دارای دستورالعملهای خاص خودش است. همچنین نحوه دسترسی به منابع مختلف در سیستم عاملهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. در نتیجه کامپایلر مجبور است کدهای ماشین را مطابق با سیستمی که روی آن قرار دارد ایجاد کند.
با این توصیف، هر کدی که توسط کامپایلر ترجمه میشود روی یکسری از سیستم عاملها و سختافزارها کار میکنند. اگر بخواهیم کدمان را روی یک ماشین دیگر اجرا کنیم، مجبوریم عملیات کامپایل کردن (compile) را مجدد انجام دهیم.
خطای زمان کامپایل یکی از خطاهایی است که در برنامهنویسی رخ میدهد. معمولاً اگر کتابخانههای استفاده شده در دسترس نباشند، با این خطا مواجه میشویم. (در مورد خطاهای برنامهنویسی بیشتر بدانید!)
زبانهای C و C++ و BASIC و SWIFT از جمله زبانهای کامپایلری هستند.
ویژگیهای اجرای کد با کامپایلر
در زبانهای کامپایلری کد ما فقط یک بار به زبان ماشین ترجمه شده و پس از آن میتواند چندین بار اجرا شود. در نتیجه سرعت بیشتری در اجرای برنامه خواهیم داشت.
اگر نیاز به خطایابی کد داشته باشیم، چون مجبوریم پس از هر بار تغییر، یک بار فرآیند کامپایل کردن را انجام دهیم، معمولاً یک روند سختتر در خطایابی نسبت به مفسریها داریم.
مطمئناً میدانید که زمان کامپایل به حجم کدها و وابستگیهایی که در کدهایمان داریم بستگی دارد. بنابراین ممکن است در یک پروژه کوچک (چند خطی) مرحله کامپایل شدن کد به کمک IDEها زیاد احساس نشود!
با فرض اینکه ماشین و سیستم عامل ما مشابه باشد، برای اجرای برنامه فقط کافی است فایل کامپایل شده را استفاده کنیم. بنابراین در این حالت خاص، نیازمندی نرمافزاری نخواهیم داشت.
به دلیل اینکه فرآیند کامپایل کردن کد به زمان اجرای کد ربطی ندارد، بعضاً به آن ترجمه آفلاین کد نیز میگویند.
روش اجرای مفسر (interpreter)
زبانهای مفسری که گاهی به آنها اینترپرتری هم گفته میشود، کدها را همزمان با اجرای برنامه کامپایل میکنند. به این صورت که خط اول برنامه به کد ماشین تبدیل شده و برای پردازنده ارسال میشود، سپس مفسر به خط دوم رفته و همین کار را برای آن انجام میدهد.
منظور از تفسیر شدن (interpret) همان ترجمه کد سطح بالا به کد سطح ماشین (0 و 1) است. مشخص است که برای اجرای کد به این روش، باید مفسر آن زبان را در اختیار داشته باشیم.
بر خلاف کدهای کامپایلری که یک فایل حاوی کدهای ماشین به ما میداد، کدهای مفسری در لحظه تبدیل به کد ماشین شده و اجرا میشوند؛ در نتیجه به کد ماشین آنها در حالت معمول دسترسی نداریم.
زبانهای PHP ، پایتون، پرل، متلب، جاوا اسکریپت و روبی از جمله زبانهای محبوب مفسری هستند.
ویژگیهای اجرای کد در مفسر
اگر بخواهیم یک برنامه را ده بار اجرا کنیم، فرآیند تفسیر (ترجمه کدها) باید ده بار انجام شود! به دلیل اجرای خط به خط ترجمه در لحظه اجرا، زبانهای مفسری سرعت کمتری نسبت به کامپایلریها دارند. چون علاوه بر زمان اجرای کد ماشین، مجبوریم منتظر ترجمه هر دستور نیز بمانیم.
چون اجرای کدهای مفسری به صورت خط به خط اجرا میشوند، فرآیند خطایابی و تصحیح ایرادهای برنامه راحتتر است. نتیجه این کدها را به کمک IDEها میتوانیم خط به خط ببینیم و راحتتر متوجه تغییرات آن بشویم.
چون اجرای این کدها نیاز به مفسر دارد، بنابراین هر جایی که بخواهیم برنامه را اجرا کنیم، باید ابتدا مفسر زبان را نصب کنیم. اما مزیت آنها نسبت به کامپایلریها این است که میتوانیم کد نوشته شده را روی هر سیستم و ماشینی اجرا کنیم.
چون ترجمه کدهای این زبانها همزمان با اجرای برنامه انجام میشود، به آنها ترجمه همزمان یا ترجمه آنلاین نیز گفته میشود.
اجرای ترکیبی کد کامپایلری و مفسری
این نوع از اجرای کدها جزء دسته کامپایلریها قرار میگیرد. اما برخی معتقدند این نوع اجرا یک حالت ترکیبی از کامپایلر و مفسر است و لازم است یک دستهبندی جدید برایشان در نظر بگیریم.
اگر بخواهیم دو مزیت و عیب کامپایلر و مفسر را بررسی کنیم، نتیجه به این صورت میشود که کامپایلر باعث افزایش سرعت اجرای کد میشود ولی به سیستم وابسته است. از طرفی مفسرها سرعت پایینتری دارند ولی از سیستم مستقل هستند. (دو تفاوت کامپایلر و مفسر)
برخی از زبانهای برنامهنویسی تلاش کرده و میکنند که حالتی بین این دو را داشته باشند. به این صورت که ابتدا کد ما (کد اصلی برنامه) را به یک کد میانی (IL) تبدیل کنند. سپس این کد میانی را به واسطه مفسر خود، روی تمام سیستمها اجرا کنند.
زبانی که با این ایده شناخته شد و در رسیدن به این هدف هم بسیار موفق بود، زبان برنامهنویسی جاوا (Java) است.
در این زبان کدهای ما (با فرمت .java
) توسط کامپایلر برای ماشین مجازی جاوا ترجمه میشود. با این کار، یک فایل با فرمت .class
در اختیار داریم که قابل اجرا توسط ماشین مجازی جاوا است.
ماشین مجازی جاوا (JVM) یک برنامه است که روی تمام سیستمها نصب میشود. در حقیقت این ماشین مجازی، فایلهای .class
را به صورت مفسری روی ماشین اصلی که کامپیوتر ماست اجرا میکند.
با این ایده، فرآیند ترجمه کدهای برنامه نویسی شده به دو مرحله کامپایل (ترجمه آفلاین) و تفسیر (ترجمه آنلاین) تقسیم میشود. در اینگونه زبانها کافی است یک بار کد برنامه را نوشته و کامپایل کنیم. سپس هر ماشینی که ماشین مجازی زبان مورد نظر را داشته باشد، میتواند این برنامه را اجرا کند.
در حقیقت یک لایه میانی یا یک بستر اجرای کدهای برنامهنویسی شده بین کدهای سطح بالا و کدهای سطح ماشین ایجاد شده است.
به فایلهای کامپایل شده در این زبانها، فایلهای بایت کد (Byte Code) میگویند. همچنین به این نوع تفسیر، بعضاً مفسر بایت کد نیز گفته میشود.
این آموزش بخشی از یک آموزش جامع و قدم به قدم در سبز دانش است: دوره رایگان آموزش برنامه نویسی
این آموزش برای همیشه رایگانه! میتونید با اشتراکگذاری لینک این صفحه از ما حمایت کنید یا با خرید یه فنجون نوشیدنی بهمون انرژی بدید!
میخوام یه نوشیدنی مهمونتون کنم
سلام وقت بخیر،من یک Sorce نرم افزار مهندسی بصورت exe دارم که استادم گفته باید کامپایل و بصورت فایل اجرایی run کنم. اما این پیام برام ظاهر میشه:
The compiler appears to be encountering legacy Fortran source code,Would you prefer to force legacy compiler standards?
This mode can be enabled in the future in Project Options under the
Fortran section.
من در حد مبتدی هستم نمیدونم باید چیکار کنم.ممنون میشم کمک کنید.
سلام
به نظر میرسه کدتون fortran هست. ما تجربهای با این زبان نداریم ولی از پیام اینطور مشخصه که بهتون گفته سورستون شامل کدهای قدیمی (legacy) هست و گفته اگر میخواید میتونید استانداردهای legacy رو فعال کنید. اینکه این مفهوم چه تغییری در ادامه کارتون ایجاد میکنه رو نمیدونیم و باید در منابع مربوط به fortran جستجو کنید.
با سلام
من می خواهم با کد REBOUND یک مسئله نجومی را شبه سازی کنم ولی کار با این کد را بلد نیستم فقط کد را روی سیستمم نصب کردم ولی روش اجرای آن را نمی دانم میشه لطفا راهنمایی کنید.
سلام
rebound یک زبان برنامهنویسی هست یا پکیج پایتون؟ یک سرچ کوتاه کردم به نظر پکیج پایتون هست. اگر بله، نحوه اجرای کدهای پایتون و البته نصب پکیج با pip رو در سایت ببینید.
عالی . بسی ممنون خیلی خوب و کامل توضیح دادین
خوشحالیم که براتون مفید بوده ساناز عزیز
سلام
وقت بخیر.
چرا این کد هیچ عکس العملی نشون نمیده؟!!!
ممنون که جواب میدین.مهد
سلام
در کل پیشنهاد میدیم کد رو اگه میشه یکم کوچیکترش کنید و ببینید هر بخش نتیجه مدنظرتون رو داره یا نه. مثلاً اگر شرطی استفاده شده، آیا مقدار شرط درست تعریف شده یا نه.
در مورد کد شما، به نظر میرسه درحال کار توی اکسل هستید که متأسفانه ما تجریهای نداریم. بهتره از افراد یا سایتهای این حوزه بپرسید تا درستتر راهنماییتون کنند.
سلام. من در کامپیوترخیلی مبتدی هستم،میخوام برنامه بنویسم. وقتی کامپیوتر یا لپ تاپ رو روشن میکنم اول به کدوم بخش نرم افزاری وارد بشم که کدها را بنویسم؟
مثلا: مای کامپیوتر؟ دسکتاپ؟ کجا؟
ممنون
سلام
شما با هر ویرایشگر متنی میتونید این کار رو انجام بدید. بسته به زبان برنامهنویسیای که انتخاب میکنید، باید مترجم یا مفسر اون رو نصب کنید تا بتونه کدهایی که میتونیسید رو درک و اجرا کنه.
سادهترین ویرایشگری که در ویندوز هست notepadـه. در موارد پیشرفتهتر شما از برنامههای IDE مختلف میتونید کمک بگیرید.
سلام
من از برنامه نویسی سر در نمیارم. اما شنیدم با هوش مصنوعی، میشه یه درخواست به هوش مصنوعی بدیم و اون یه صفحه کد بهمون بده.
الان سؤال من اینه که اگه یه زبان برنامه نویسی رو بلد باشم یا کدهای مربوط به یک برنامه رو از طریق هوش مصنوعی بدست آورده باشم، چجوری این کدها رو تبدیل به برنامه کنم؟
مثلا جایی در کامپیوتر هست که این کدها رو اونجا وارد کنم و بعد یه گزینه رو بزنم تبدیل به یه برنامه بشه؟
مثلا یه چیزی مثل برنامۀ notepad یا…
کسایی که برنامه نویسی میکنن، این کدها رو کجا مینویسن که آخرش این کدها تبدیل به برنامه میشه؟ الان مثلا من برم توی فایل ورد این کدها رو بنویسم که تبدیل به برنامه نمیشه. کجا برنامه بسازم؟
سلام
پاسختون رو توی یک کامنت نمیشه کامل جواب داد! اما توضیح مختصری میدم.
اگه با زبانهای سطح بالا کار کنید، این کدها رو باید در یک فایل متنی بنویسید. سپس اونها رو به مترجم اون زبان بدید تا به زبانی که برای ماشین قابل درک باشه تبدیلش کنه. اون وقت اون کد میتونه اجرا بشه.
حالا بسته به اینکه اون زبان کامپایلری هست یا مفسری نحوه ترجمه و اجراشون کمی تفاوت میکنه. (یکجا یا خط به خط)
توی word نه، اما میتونید یه فایل با فرمت اون زبان (مثلا
.py
برای پایتون) ایجاد کنید و با حتی یه notepad هم داخلش کد بنویسید. معمولاً برنامهنویسها برای راحتی و سرعت دادن به کارشون، از ویرایشگرهای پیشرفتهتری به نام IDE استفاده میکنند.ممنون
ساده و عالی
سلام ممنون بابت مطالب مفیدتون یک سوال.اینکه ما کلید مثلا Aرو روی کیبورد فشار میدهیم تا زمانی که توی مانیتور حرف A دیده میشود چه اتفاقاتی میافتد به صورت میکرو مثلابا فشار کلید دو صفحه ی زیر کلید باهم ارتباط میابند وجریانی در مدار برقرار میشود واین جریان چطور ترجمه میشود بعد چطور صفر ویک ها به حالت نوشتاری روی مانیتور تبدیل میشوند اگر ممکنه با جزئیات خیلی ریز توضیح بدید ممنونم
سلام
برای جزئیات ریز نیازه مفاهیم سختافزاری و سیستم عاملی رو بدونید و البته من هم خیلی ریز نمیدونم.
یه دید کلی از این اتفاق به این صورته که، وقتی دکمه کیبورد کلیک میشه، یه قطعه درون کیبورد کدی رو به کامپیوتر میفرسته. این کد مشخص میکنه کدوم کلید کلیک شده. این کد از طریق مسیر ارتباطی (مثلاً usb یا بلوتوث) و سختافزار به CPU میرسه. CPU (بیشتر: بخشهای پردازنده) اون رو به سیستم عامل میده و سیستم عامل هم تبدیلش میکنه به کد ASCII یا Unicode و متناسب با زبان کیبورد (Layout) تشخیص میده چه حرف یا شکلی هست.
در نهایت اون شکل و برنامهای که باید داخلش نوشته بشه رو به بخش گرافیکی (GPU) میده تا روی مانیتور شما نمایشش بده.
امیدوارم این توضیحات براتون مفید باشه.
cod play spot
میگم خب الان میشه برنامه کامپایلری رو معرفی کنید که کد های برنامه نویسی مارو کامپایل میکنه یا همون تبدیل میکنه به زبان صفر و یک؟
سلام
شما باید متناسب با زبانی که قراره باهاش برنامهنویسی کنید کامپایلر یا مفسرش رو روی سیستم نصب کنید و یه چیز عمومی وجود نداره.
من یک مفسر ساختم حالا چطور میتونم کامپایلر بسازم با چه کدی کد های به زبان ماشین اجرا میشن تابعی براش موجود نیست؟ کد while به زبان ماشین چیه و همینطور for و for-in و for-of و do-while و if-else-elseif و var و const و چاپ و switch-case همشون به زبان صفرویک چه دیتایی هستن زبان هگز هم بجای صفرویک یک عددی بین 0 تا f(۱۶) هست و معنی اینها به زبان صفر و یک چیست و چطور میشه کد صفرویک رو با تابعی به پردازنده برای اجرا فرستاد چطور میتونم مفسر خودمو به کامپایلر تبدیل کنم که سرعتش بالا UP بره
جواب سؤالاتتون هم خیلی طولانیه و هم تعدادشون توی یه دیدگاه گنجونده نمیشه! 🙂
من فرآیند ساخت کامپایلر رو چند سال پیش در حد پروژههای آزمایشی انجام دادم و الآن خیلی اطمینان ندارم که بتونم راهنمایی درستی انجام بدم. با این حال، اصول طراحی کامپایلر (کتابهایی با همین عنوان) رو یه بررسی داشته باشید.
روشهایی برای خطایابی (نوشتاری و قاعدهای) وجود داره که فکر کنم یکیش LLVM بود. (اگه درست بگم توی مباحث دانشگاهی تدریس میشه) دیدن اینها بهتون ایده میده که چطور مفسر رو به کامپایلر تبدیل کنید.
برای معادل کدها هم باید دونه دونه متناسب با معماری پردازندهتون پیدا کنید. یه موقع هست زبان اسمبلی برای اون پردازده کافیه. (که در هر معماری فرق میکنه و باید جداگانه پیادهسازیش کنید)
هر کد هگز هم در حالت کلی یه عدد 4 بیتیه. (4 تا صفر و یک)
ممکن هست راهنمایی کنید بخوایم این مبحث رو عمیق تر یاد بگیریم باید به چه منبعی رجوع کنیم؟
خیلی دوست دارم بدونم وقتی که حلقه for یا while داریم یا از آرایه ها داریم استفاده میکنیم و یا از ساب روتین استفاده میکنیم دستورات شرطی و… دقیقا اون پشت پرده زبان برنامه نویسی چه اتفاقی داره میوفته!!!
در کدوم یک از دروس سیستم عامل، ساختمان داده، یادگیری ماشین، طراحی کامپایلر و… به این مبحث پرداخته شده؟!
به طور خلاصه قصد دارم بینشی عمیق تر نسبت به این موضوع داشته باشم.
و در آخر ممنون بابت این محتوا. مطالب خوبی عنوان شده بود.
سلام
روند اجرا (گامهای اجرای کد) توی این ساختارهایی که گفتید رو میخواید بدونید؟!
اگه بله پیشنهاد من استفاده از یه ویرایشگر کد (در زبانی که کار میکنید) و ابزار debug هست. شما میتونید برنامه رو خط به خط اجرا کنید.
البته ابزارهای آنلاینی هم برای اجرای گام به گام یک ساختار برنامهنویسی (مثل حلقه یا توابع بازگشتی) وجود داره.
از کجا تشخیص بدیم یه کد به چه زبانیه؟ozhw samhbyfphm lznx vgbozwmez مثلا این به چه زبانیه
!
سلام
ممکنه با جستجوی بخشی از کد داخل گوگل متوجه بشید اما راه دقیقی برای پیدا کردن زبان نمیدونیم!
دقت کنید گاهی اوقات ممکنه در سورس یک فایل شما کدهای hex یا حتی کدشده (رمز شده) کدهای اصلی رو ببینید.
سلام خوب بود ولی کاش یه مثال حداقل از کامپایلر میزدید تا با دستوراتش آشنا شیم وقتی IDEباشه مشکلی نیست ولی وقتی نباشه مخصوصا برای کد های سوم شخص اگه اسکریپت های بیلدشون کار نکنه باید دستورات کامپایلر رو بدونید منبعی چیزی برای C++یا C میتونید معرفی کنید یا چی سرچ کنم اصلا؟
سلام
خیلی دقیق متوجه منظورتون نشدیم! منظورتون اینه در مورد فرآیند کامپایل شدن کد توضیح بیشتری داده بشه؟ یا در مورد ساخت کامپایلر برای زبان های مختلف؟ چون هر کردوم یه بحث مجزا و طولانیتری هستند. اگه درست متوجه شدیم بگید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم.
فرایند کامپایل کد و ساخت خروجی نهایی مخوصا دستوراتی که به کامپایلر بدیم برای ساخت چندین فايل کد و لینک کردن چندین کتابخونه معمولا این فراید با اسکریپت های نرم افزاری مثل makefile, cmake, msbuildانجام میشه یا خودکار توسط IDE ولی خوب گاهی بهخاطر سیاست های مثل امنیت یا مالکیت مطلق مجبور هستیم با خود کامپایلر کار کنیم و کد های اصلی و کتابخونه ها کار بشه که خیلی کم یاب هست البته
سلام
متناسب با هر زبان (و بعضاً سیستم عامل) این روشها فرق میکنه.
معمولاً لینک کردن فایلها در زبانهایی مثل c توسط خود کامپایلر انجام میشه. برای یادگیری روشهای کامپایل یک زبان (مثل c) میتونید عبارتی شبیه «how to compile c codes» رو جستجو کنید.
متأسفانه من در این حد با c و c++ کار نکردم و کتاب یا منبع دقیقی که از جزئیات کامپایلرش صحبت کنه نمیشناسم.
سلام مرسی از شما
اجرای کامپایلری ها باید سریع تر باشه درسته؟
سلام
معمولاً درسته، چون کدش قبلاً ترجمه شده، سریعتر اجرا میشن.
یعنی چی سوال هست که درسته خیلی هم معلومه که درسته کامپایلر ها به احتمال ۱۰۰ درصد در مفسر ها سریعترن اما ساخت مفسر کار ساده تر و ممکن تریه و ساخت کامپایار کار دشوار تری هست کامپایلر سریعتر کار میکنه مطمئن باش چون قبلا ترجمه انجام شده دفعات بعد سریع اجرا میشه بسیار سریعتر از یک مفسر اما هر زبانی چند معایب و مزایا داره که هر کدوم برای یک کاری هست
سلام
میشه آموزش تصویری هم بذارید
سلام
ممنون بابت پیشنهادت رادین عزیز؛ حتماً. در حال آمادهسازی برای ضبط ویدئو برای آموزشهای فعلی و دورههای مکمل هستیم. ایشالا طی چند ماه آینده جلسات مهم و کاربردی رو به صورت فیلم هم قرار میدیم.
خیلی ممنون
مرسی واقعا عالی
سلام.توضیحات شما دقیق و کامل است. سپاس از زحمات و وقتی که میگذارید. حق نگهدارتان.
سلام.ممنون از تلاش و زحمات شما. تشکر برای انگیزه و اهمیتی که جهت انتقال اطلاعات به دوستان خود دارید.
لطفا در مورد موضوعات مختلف در صورت صلاحدید، در صفحه اصلی قسمتی اختصاص دهید مثلا با عنوان “سبز دانش در یک نگاه” و در آن تمام موضوعات سایت را به اختصار قرار داده( مثال :”جاوا”)، که با کلیک روی آنها صفحه کوچکی باز شود و در آن : “زبان برنامه نویسی جاوا “به عنوان تیتر و در زیر آن موضوعاتی مثلا به این نحو با توضیحاتی در حد یک یا دو خط خلاصه و مفید قرار داده شود : 1- معرفی 2-کاربرد 3-محاسن 4- معایب 5- مقایسه با زبانهای دیگر6- نصب 7- شروع 8-آموزش 9نظرات و پیشنهادات و….
و لینک اصلی موضوعات در پایان این بند ها قرار داده شود.
در واقع سه مرحله ای : تیتر- خلاصه-مطالب.
عذرخواهی اینجانب را بابت داشتن این انتظارات بپذیرید.در پناه حق باشید.
سلام. کاش اسمتون رو کامل مینوشتید تا بیشتر باهاتون آشنا بشیم.
ممنونم به خاطر لطفتون و البته پیشنهادات خوبی که بهمون دادید.
همه اعضای تیم وقتی میبینم دوستانی چون شما علاوه بر استفاده از آموزشها پیشنهاد و انتقاد سازندهای میفرستن واقعا خوشحال میشیم و تلاش میکنیم روز به روز بهتر باشیم.
صفحه آشنایی و معرفی زبانهای برنامه نویسی رو در برناممون داریم. طی چند ماه آینده برای زبانهایی که در سایت آموزش داده میشن چنین صفحهای ایجاد میکنیم.
دو تا نکته بیشتر هم از پیشنهاد شما یادداشت کردم که یادمون نره!
موفق باشی دوست من.
خیلی ممنون،خیلی مفید بود
باتشکر از شما واقعا چیز های خوبی رو معرفی کردین خیلی از تون ممنونم
خوشحالم که براتون کاربردی بوده. موفق باشین.
ممنون. بیان ساده و خوبی دارین
خوشحالم که از این آموزش استفاده کردید علی عزیز.