آموزش ایجاد برگه جدید در وردپرس

برگه در وردپرس معمولاً صفحات اصلی سایت هستند. صفحات ایستا با محتوایی که کم‌تر به روزرسانی می‌شود را به کمک برگه‌های وردپرس ایجاد می‌کنیم. در این آموزش به طور کامل با پیچ و خم کار با برگه (page) آشنا شده و قسمت‌های مختلف مدیریت آن را خواهید شناخت.

یکی از بخش‌هایی که به طور پیش‌فرض در تمام سایت‌های وردپرسی وجود دارد، بخش برگه‌ها است. اجازه دهید ابتدا بدانیم برگه‌های وردپرس به چه دردی می‌خورند ؟

هر سایت اینترنتی از چندین صفحه تشکیل شده است. عموماً صفحات را به دو دسته پویا و ایستا تقسیم‌بندی می‌کنند.

صفحات پویا صفحاتی هستند که محتوای آن‌ها توسط خود ما تغییر می‌کند، کاربر می‌تواند روی آن دیدگاه ارسال کند. در یک سایت فعال تعداد بسیار زیادی صفحات پویا (Dynamic) داریم.

صفحات ایستا  صفحاتی هستند که اطلاعات درون آن‌ها بسیار کمتر از صفحات پویا تغییر می‌کند. به طور پیش‌فرض امکان ثبت نظر روی برگه‌ها نیست و تعدادشان هم نسبت به صفحات داینامیک بسیار کم است.

اگر بخواهم برای هر کدام چند مثال بزنم، لیست زیر را پیشِ رو داریم:

  • نوشته‌ها، مقالات و محصولات صفحات پویا هستند.
  • صفحه درباره ما، ورود کاربر، تماس با ما و صفحات در دسته استاتیک‌ها قرار می‌گیرند.

امیدوارم تفاوت برگه با نوشته را متوجه شده باشید. پس از اینکه مدتی با وردپرس کار کنید، به تفاوت این دو برایتان بسیار واضح‌تر خواهد شد.

کار با برگه ها در وردپرس

گفتم که برگه‌ها جزء امکانات اصلی وردپرس هستند. پس از اینکه نصب وردپرس را به پایان برسانید، می‌توانید با برگه‌های سایت خود کار کنید.

از نظر فنی و ساختاری، برگه در وردپرس بسیار شبیه به نوشته‌ها است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اگر با نوشته‌ها آشنا نیستید، با خواندن آموزش نوشته وردپرس سریع‌تر پیشرفت خواهید کرد.

برای ورود به بخش برگه‌ها از منوی پیشخوان وردپرس وارد بخش «برگه‌ها» شوید. این بخش معمولاً دو سطح پایین‌تر از بخش نوشته‌ها قرار دارد.

در این منو، دو زیر منوی دیگر وجود دارد:

  • همه برگه‌ها: لیستی از همه برگه‌های موجود در سایت را نمایش می‌دهد که می‌توانید آن‌ها را مدیریت کرده یا در بین آن‌ها جستجو کنید.
  • افزودن جدید: با کلیک روی این لینک مستقیماً وارد صفحه ایجاد برگه جدید در وردپرس خواهید شد. در بخش بعدی با این بخش آشنا می‌شویم.
منوی مدیریت برگه‌ها
منوی مدیریت برگه‌ها

مدیریت برگه‌های وردپرس

وقتی روی «همه برگه‌ها» کلیک کنید، وارد صفحه‌ای مشابه زیر خواهید شد. البته اگر در ابتدای کار باشید، ممکن است فقط یک برگه در سایت شما وجود داشته باشد.

در این صفحه لیستی از همه page های وردپرس نمایش داده شده است. ممکن است برخی از آن‌ها منتشر شده یا در حالت پیش‌نویس باشند.

نمونه لیست برگه‌های موجود در سایت
نمونه لیست برگه‌های موجود در سایت

با بردن نشان‌گر موس روی هر کدام از برگه‌ها، می‌توانید دکمه‌هایی برای مدیریت برگه ببینید.

  • ویرایش: وارد صفحه ویرایش برگه وردپرس می‌شوید. با قسمت‌های مختلف این صفحه در بخش بعدی آموزش بیشتر آشنا می‌شویم.
  • ویرایش سریع: می‌توانیم تنظیمات کلی برگه (نظیر عنوان، نامک، تاریخ انتشار، رمزعبور، وضعیت انتشار) را به سرعت تغییر دهیم.
  • زباله‌دان: برگه انتخاب شده را حذف کرده و به زباله‌دان سایت می‌برد. اگر برگه قبلا منتشر شده بود، با این کار از سایت هم حذف می‌شود.
  • نمایش: لینکی به صفحه برگه به ما می‌دهد. با کلیک روی آن به صفحه برگه هدایت می‌شویم و برگه وردپرس را در قالب سایت خواهیم دید.

برای اینکه تنظیمات صفحه مدیریت برگه در وردپرس را ببینید، از بالای صفحه سمت چپ روی دکمه «تنظیمات صفحه» کلیک کنید.

در باکس باز شده می‌توانیم مشخص کنیم کدام ستون‌ها از مشخصات هر برگه در لیست نمایش داده شود. همچنین تعداد برگه در هر صفحه و شیوه نمایش را می‌توانیم شخصی‌سازی کنیم.

تنظیمات صفحه نمایش همه برگه‌های وردپرس
تنظیمات صفحه نمایش همه برگه‌های وردپرس

در بالای لیست برگه‌ها یک دکمه برای انجام کارهای دسته‌جمعی، نمایش برگه‌های منتشر‌شده در یک ماه خاص، باکس جستجوی بین برگه‌ها و صفحه‌بندی وجود دارد. با انتخاب علامت چک‌باکس کنار هر برگه، می‌توانیم روی آن‌ها عملیات‌های دسته‌جمعی انجام دهیم. همچنین اگر تعداد برگه‌هایتان زیاد است، می‌توانید به راحتی آن را جستجو و پیدا کنید.

عملیات گروهی، صافی و باکس جستوی pageها
عملیات گروهی، صافی و باکس جستوی pageها
تغییر نام ایمیل وردپرس و آدرس فرستنده با کد و افزونه

تغییر نام ایمیل وردپرس و آدرس فرستنده با کد و افزونه

افزودن برگه وردپرس

برای ساخت برگه جدید در وردپرس دو روش داریم. اول اینکه از منوی پیشخوان مستقیماً وارد صفحه «افزودن جدید» شویم. روش دوم هم کلیک روی دکمه افزودن جدید در همان صفحه مدیریت برگه‌ها است. پس از وارد شدن به صفحه افزودن، ویرایشگر گوتنبرگ را خواهید دید.

روال نوشتن محتوا در گوتنبرگ مشابه دیگر بخش‌های سایت است. فقط کافی است شروع به نوشتن کنید! در ادامه چند بخش اصلی و مهم از تنظیمات و صفحه افزودن برگه جدید وردپرس را با هم بررسی می‌کنیم.

عنوان برگه

در همان ابتدای صفحه، با یک فونت بزرگ، نوشته شده «افزودن عنوان». کافی است روی آن کلیک کرده و عنوان برگه را بنویسیم. این عنوان مشابه عنوان صفحات دیگر، در بالای صفحه نمایش داده خواهد شد.

معمولاً پیشنهاد می‌شود عنوان برگه را طوری انتخاب کنید که هدف و محتوای برگه را به مخاطب منتقل کند. همچنین می‌توانید از تکنیک‌های نوشتن عنوان جذاب هم برای جذب کاربران استفاده کنید.

تعریف نامک برگه (پیوند یکتا)

در ستون کناری ویرایشگر، در زبانه «سند» بخش به نام «پیوند یکتا» وجود دارد. این فیلد همان آدرس برگه در سایت را مشخص می‌کند. در صورتی که پیوند یکتای برگه را انتخاب نکنید، آدرس برگه طبق تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس انتخاب خواهد شد.

پیشنهاد می‌کنم همیشه این فیلد را متناسب با موضوع و صفحه خود تعیین کنید. چون خوانا بودن و کوتاه بودن آن می‌تواند برای کاربران راحت‌تر باشد. البته توجه داشته باشید که پیوند یکتای برگه‌های قبلی سایت را تغییر ندهید! زیرا آن صفحه از دید گوگل دارای خطا می‌شود و ممکن است تا مدتی باعث آسیب به رتبه سایت شما شود.

باکس پیوند یکتای page
باکس پیوند یکتای page

تصویر شاخص برای برگه وردپرس

یکی از ویژگی‌های جذابی که در پست‌های وردپرسی وجود دارد، امکان تنظیم تصویر شاخص برای هر برگه است. با تعریف تصویر شاخص (thumbnail) در صورتی که پوسته سایتتان آن را در سایت نمایش دهد، ظاهر زیباتری در هر برگه خواهید داشت.

با کلیک روی باکس خاکستری رنگی که روی آن نوشته شده «تنظیم تصویر شاخص» یک صفحه از رسانه‌ها و تصاویر سایتتان نمایش داده می‌شود. می‌توانید عکس مورد نظر را انتخاب یا با انتخاب «بارگذاری پرونده‌ها» یک تصویر جدید آپلود کنید.

باکس انتخاب تصویر شاخص صفحه
باکس انتخاب تصویر شاخص صفحه

تنظیمات انتشار برگه

در زبانه «سند» اولین باکس با عنوان «وضعیت و مشاهده‌پذیری» برای تنظیمات انتشار برگه وردپرس در نظر گرفته شده است. در این باکس می‌توانیم قابل مشاهده‌بودن، زمان انتشار، وضعیت و نویسنده برگه را تغییر دهیم.

قابل مشاهده‌بودن یا نمایانی نوشته دارای سه وضعیت مختلف است:

  • عمومی: معمولاً برگه‌های عادی که منتشر می‌کنیم در همین وضعیت قرار دارند. یعنی پس از انتشار، برای همه قابل مشاهده خواهد بود.
  • خصوصی: برگه‌ای که در این حالت باشد فقط برای مدیران و ویرایشگران سایت قابل مشاهده خواهد بود.
  • رمزدار: با انتخاب این وضعیت و تعیین یک روز عبور، می‌توانید به سادگی روی محتوای برگه رمزعبور قرار دهید. فقط افرادی می‌توانند محتوای برگه را ببینند که رمز عبور برگه را به درستی وارد کنند.
جعبه وضعیت انتشار برگه وردپرس
جعبه وضعیت انتشار برگه وردپرس

وضعیت انتشار برگه در وردپرس به صورت پیش‌فرض روی «بی‌درنگ» قرار دارد. یعنی به محض فشردن دکمه انتشار، برگه در سایت منتشر شده و قابل مشاهده خواهد بود. اما اگر می‌خواهید انتشار برگه را زمان‌بندی کنید، با کلیک روی این گزینه، تاریخ و ساعت انتشار را به دلخواه تنظیم کنید. می‌توانید آموزش ترفندهای زمان‌بندی نوشته در وردپرس را هم به عنوان بحث تکمیلی بخوانید.

با فعال کردن تیک «در انتظار بررسی» برگه جدید در سایت منتظر نمی‌شود بلکه باید یک‌بار دیگر توسط شما یا یکی از مدیران سایت بازبینی شود. معمولاً از این گزینه در سایت‌هایی که فردی وظیفه ویراستاری متن را بر عهده دارد استفاده می‌شود.

در آخرین فیلد هم می‌توانید یک کاربر دیگر را به عنوان نویسنده برگه جدید وردپرسی خود تعیین کنید. (در جلسه مدیریت کاربران وردپرس یاد می‌گیریم چطور یوزرهای دیگر را مدیریت کنیم.)

ویژگی‌های برگه وردپرس

یکی از بخش‌های جدیدی که ممکن است آن را در بخش مدیریت نوشته یا محصولات نبینید، باکس «ویژگی‌های برگه» است. برگه‌ها می‌توانند دو ویژگی جدید داشته باشند:

  1. قالب برگه
  2. برگه مادر

اگر پوسته شما از چندین طرح قالب برای صفحه برگه پشتیبانی کند، در قسمت «قالب» می‌توانید اسم این قالب‌ها را ببینید. با انتخاب هر کدام از آن‌ها، ظاهر برگه از حالت پیش‌فرض خارج شده و این قضیه به زیبایی سایت شما کمک شایانی خواهد کرد. اگر برنامه‌نویس هستید، آموزش ساختار و سلسله مراتب پوسته وردپرس برایتان بسیار کاربردی است.

باکس تغییر ویژگی‌های برگه
باکس تغییر ویژگی‌های برگه

برگه‌ها در وردپرس می‌توانند یک ساختار سلسله مراتبی داشته باشند. فرض کنید برای یک سایت شرکتی می‌خواهم صفحه درباره ما ایجاد کنیم. پیوند یکتای برگه را about انتخاب می‌کنم. چون اعضای شرکت زیاد هستند، مایلم یک برگه جدید برای نمایش اعضای تیم ایجاد کنم. برگه about می‌تواند برگه والد (برگه مادر) برای team باشد.

اگر این ساختار سلسله مراتبی را انتخاب کنیم، آدرس صفحه تیم شرکت به صورت url/about/team خواهد شد.

دیدگاه‌های برگه در وردپرس

در ابتدای آموزش گفتم که برگه در وردپرس بر خلاف نوشته‌ها امکان دریافت دیدگاه را ندارند. اما گاهی لازم داریم تا در یک صفحه که به صورت برگه تعریف شده است، باکس دریافت دیدگاه و لیست نظرات را نمایش دهیم.

فعال کردن دیدگاه در برگه ها
فعال کردن دیدگاه در برگه ها

باکسی با عنوان «گفت‌و‌گو» به همین منظور در بخش افزودن برگه جدید وجود دارد. اگر تیک «پذیرفتن دیدگاه» را فعال کنید، بخش دیدگاه‌ها در برگه فعال خواهد شد.

دیدگاه‌ها در وردپرس : آموزش مدیریت نظرات وردپرسی

دیدگاه‌ها در وردپرس : آموزش مدیریت نظرات وردپرسی

ویرایش گروهی برگه‌ها

گاهی نیاز داریم برگه‌های وردپرس را به صورت گروهی و با سرعت بیشتر ویرایش کنیم. برای این کار از همان قسمت کارهای دسته‌جمعی کمک می‌گیریم.

کافی است وارد صفحه مدیریت برگه در پیشخوان وردپرس شویم. سپس تیک کناری برگه‌هایی که نیاز به ویرایش دارند را علامت بزنیم. حالا از منوی انتخابی کارهای دسته‌جمعی، گزینه ویرایش را انتخاب کرده و روی دکمه اجرا کلیک می‌کنیم.

اقدام برای ویرایش گروهی موارد انتخاب‌شده
اقدام برای ویرایش گروهی موارد انتخاب‌شده

با این کار، لیست برگه‌های انتخاب شده در سمت راست و 5 موردی که می‌توانیم ویرایششان کنیم در سمت چپ نمایش داده می‌شود.

هر کدام از فیلدها را که نیاز داریم تغییر داده و روی دکمه به‌روزرسانی کلیک می‌کنیم. با این روش خیلی سریع تنظیمات چندین برگه را همزمان تغییر خواهیم داد.

تغییر گروهی ۵ فیلد در page
تغییر گروهی ۵ فیلد در page

نمایش برگه در وردپرس

دانستیم که برگه‌ها به صورت عادی در صفحه اصلی یا بایگانی سایت قرار نمی‌گیرند. چندین راهکار برای قرار دادن برگه در سایت داریم.

اگر بخواهیم این برگه‌ها را در منوی سایت نمایش دهیم، باید برگه را به فهرست وردپرس اضافه کنیم. برای این کار از بخش «نمایش» در منوی پیشخوان وارد زیرمنوی «فهرست‌ها» می‌شویم.

فهرستی که مربوط به منوی سایتمان است را انتخاب کرده و برگه مورد نظر را به آن اضافه می‌کنیم.

برای افزودن لینک برگه یا نمایش یک عکس در سایدبار سایت نیز می‌توانید یک ابزارک به ستون‌های سایت اضافه کنید. قبل از این کار ابتدا آدرس برگه را کپی کنید تا بتوانید در ابزارک‌ها به آن لینک دهید. (در جلسه ابزارک‌های وردپرس با این ابزار آشنا می‌شوید.)

امیدوارم این آموزش کاربردی شما را با قسمت‌های مختلف مدیریت برگه در وردپرس آشنا کرده باشد. همین حالا چند برگه برای خودتان بسازید و اگر سوالی داشتید از قسمت دیدگاه‌ها بپرسید.

این آموزش بخشی از یک آموزش جامع و قدم به قدم در سبز دانش است: دوره رایگان آموزش وردپرس