بررسی تفاوت نوشته و برگه در وردپرس

به طور پیش‌فرض دو نوع ساختار محتوایی برای انتشار در وردپرس داریم. در این آموزش تفاوت برگه و نوشته وردپرس را یاد می‌گیریم تا بتوانیم از آن‌ها در جای درست استفاده کنیم. همچنین ویژگی‌های هر کدام را در انتها بررسی می‌کنیم.

برگه و نوشته هر دو به شکل یک صفحه در سایت منتشر می‌شوند. در نتیجه دارای پیوند یکتای مخصوص هستند و می‌توانند حاوی متن، عکس، ویدئو یا هر محتوای دیگری باشند. اما این دو ویژگی‌ها و امکانات منحصر به فردی دارند که باعث می‌شود از هر کدام برای هدف خاصی استفاده کنیم.

تفاوت برگه با نوشته در وردپرس

تفاوت اصلی برگه و نوشته در پویا و استاتیک بودن محتوای آن‌هاست. اجازه دهید کار را با یک مثال پیش ببرم. فرض کنید قرار است یک سایت شرکتی برای معرفی مجموعه با وردپرس راه‌اندازی کنیم.

صفحاتی که در این سایت قرار می‌گیرد را می‌توانیم در دو دسته کلی در نظر بگیریم:

  1. صفحه‌هایی که دارای متن و محتوای تقریباً ثابت هستند و در طولانی مدت به‌روز‌رسانی می‌شود. مثلاً صفحه درباره ما، تماس با ما و لیست محصولات جزء این گروه قرار می‌گیرند.
  2. صفحه‌هایی که محتواهای خبری یا آموزشی ما هستند. ما نیاز داریم تا مکرراً صفحه‌هایی با ساختار مشابه برای اعلام خبرها یا انتشار آموزش و اطلاعیه‌ها ایجاد کنیم.

گروه اول را در ساختار برگه (page) و گروه دو را به شکل نوشته (post) ایجاد می‌کنیم.

به عنوان یک مثال دیگر، در سبز دانش، صفحه‌های آموزشی (مثل همین صفحه) به شکل نوشته و صفحه‌هایی مثل درباره و تماس با ما به شکل برگه ایجاد شده‌اند. در جلسات پیشرفتهٔ دوره با مفهوم شورت کد در وردپرس آشنا می‌شویم که از آن‌ها اکثراً در برگه‌های استفاده خواهیم کرد.

در ادامه وجه تمایز نوشته و برگه در وردپرس را بررسی می‌کنیم تا درک کاملی از تفاوت نوشته و برگه وردپرس پیدا کنید.

به طور خلاصه، فرق برگه و نوشته در وردپرس این هست که برگه‌ها محتوای ثابت‌تر (با تغییرات کمتر) نسبت به نوشته‌ها دارند. نوشته‌ها بر اساس زمان انتشار ترتیب‌بندی شده و دارای بایگانی هستند ولی برگه‌ها بدون ترتیب زمانی خاص و بایگانی هستند. در نوشته‌ها امکان ثبت دیدگاه و انتساب دسته‌بندی و برچسب داریم؛ در مقابل، در برگه‌ها امکان تعریف سلسله مراتب و قالب اختصاصی وجود دارد.

ویژگی‌های نوشته

وقتی اقدام به افزودن نوشته در وردپرس کرده و آن را منتشر می‌کنید، یک محتوای جدید در لیست نوشته‌ها (مقالات، اخبار یا هر اسم دیگری که در سایت نمایش داده شده است) اضافه می‌شود. نوشته‌ها دارای ترتیب زمانی هستند، یعنی به طور معمول برای نمایش آن‌ها، ترتیب جدید به قدیم استفاده می‌شود.

در صفحه نوشته، امکان ارسال دیدگاه داریم؛ در نتیجه کاربران سایت می‌توانند بحث‌های خود پیرامون آن صفحه را در همان صفحه مطرح کنند. واضح است که با ارسال دیدگاه‌های جدید، محتوای نوشته‌ها به طور مداوم به‌روزرسانی می‌شود. همچنین گاهی اوقات بسته به نیازمان محتوای نوشته را ویرایش کنیم.

postها دارای بایگانی هستند. بایگانی به این معنا که می‌توان این محتواها را بر اساس یک ویژگی خاص (دسته‌بندی، برچسب، ماه یا سال انتشار و حتی نویسنده) به طور یک آرشیو نمایش داد. همچنین هر نوشته در یک یا چند دسته‌بندی قرار گرفته و می‌تواند برچسب‌هایی داشته باشد.

آدرس صفحه نوشته‌ها از ساختار پیوند یکتای وردپرس تبعیت می‌کند. یعنی با تغییر پیوند یکتا (permalink) ساختار url همه نوشته‌های سایت تغییر خواهد کرد.

در مجموع، ۲ تفاوت اصلی نوشته با برگه در وردپرس ویژگی بایگانی شدن (یا وجود ترتیب در انتشار و قرارگیری) و قابلیت ارسال دیدگاه در آن است.

ویژگی‌های برگه

حالا اگر اقدام به افزودن برگه در وردپرس کرده و آن را منتشر کنید، خواهید دید که این صفحه در بخش آخرین مقالات یا اخبار سایت شما نمایش داده نمی‌شود. در حقیقت اگر در سایتتان ویژگی افزودن خودکار برگه‌ها به فهرست وردپرس فعال نباشد، لینک به برگه منتشر شده را در هیج جای سایتتان نخواهید دید!

برگه‌ها در وردپرس یک حالت ایستا و ثابت دارند؛ یعنی احتمال به‌روزرسانی محتوای آن‌ها بسیار کمتر از نوشته‌هاست. در برگه‌ها امکان ثبت دیدگاه نداریم و همچنین دسته‌بندی و برچسب‌گذاری برای آن‌ها تقریباً بی معناست.

ساختار page دو ویژگی متفاوت نسبت به نوشته دارد. اولین مورد تعریف برگه‌ها به شکل سلسله مراتبی (والد فرزندی) و دومین مورد امکان تعیین قالب اختصاصی برای هر برگه است.

برگه‌ها ساختار سلسله مراتبی دارند. به این معنی که می‌توانیم برای یک برگه، برگه دیگری را به عنوان والد در نظر بگیریم. این کار از گزینه «برگه مادر» در هنگام انتشار قابل انجام است. در این حالت، آدرس برگه‌ها (url) نیز حالت سلسله مراتبی به خود می‌گیرد.

امکان تعریف قالب مخصوص برگه‌ها
امکان تعریف قالب مخصوص برگه‌ها

فرض کنید یک برگه به نام «درباره ما» با نامک about داریم. حالا اقدام به ایجاد برگه جدید به نام «اعضای شرکت» کرده، نامک آن را team گذاشته و برگه about را به عنوان مادر انتخاب می‌کنیم. با این کار پیوند یکتای صفحه اعضای شبکه به صورت about/team خواهد شد.

ویژگی قالب اختصاصی برگه‌ها

تفاوت بعدی برگه با نوشته این است که می‌توانیم برای برگه‌ها از قالب‌های خاص استفاده کنیم. البته این موضوع به پوسته شما وابسته است. یکسری از پوسته‌ها طرح متفاوتی نسبت به طرح کل سایت برای برگه‌ها ایجاد می‌کنند که از قسمت «ویژگی‌های برگه > قالب» قابل انتخاب هستند.

در آموزش بررسی ساختار کدهای وردپرس مروری بر نام‌گذاری فایل‌های پوسته داشته‌ام که می‌توانید برای یادگیری بیشتر به آن مراجعه کنید.

در مجموع، ۲ تفاوت اصلی برگه با نوشته در وردپرس سلسله مراتبی بودن ساختار برگه‌ها و امکان تعریف قالب مخصوص برای برگه است.

خلاصه: تفاوت نوشته و برگه در وردپرس

احتمالاً تا این جای آموزش متوجه شده باشید که بهتر است چه زمانی از نوشته استفاده کنیم و چه زمانی از برگه وردپرس کمک بگیریم. برای خلاصه کردن و جمع‌بندی آموزش، فرق برگه و نوشته وردپرس را مجدداً بررسی می‌کنیم.

از نوشته برای انتشار محتواهای پویا و پرتکرار در سایت استفاده می‌کنیم. ساختار post دارای ویژگی‌های زیر است:

  • دارای ترتیب زمانی هستند.
  • امکان بایگانی شدن (آرشیو شدن) دارند.
  • دارای دسته‌بندی، برچسب‌گذاری و نویسنده هستند.

از برگه برای انتشار محتواهای ثابت و کم تکرارتر استفاده می‌کنیم. ساختار page دارای ویژگی‌های زیر است:

  • به صورت جداگانه ثبت شده و به صورت بایگانی در سایت نمایش داده نمی‌شوند.
  • در صورت نیاز، می‌توان آن‌ها را به شکل سلسله مراتبی تعریف کرد.
  • در صورت نیاز، می‌توان قالب‌های مختلفی برای هر صفحه تعریف کرد.

امیدوارم در انتهای این آموزش تفاوت برگه و نوشته در وردپرس را به خوبی درک کرده باشید. همین الآن چند نوشته و برگه در سایتتان ایجاد کنید تا این ساختارهای متفاوت را به خاطر بسپارید. اگر سؤالی دارید، از بخش دیدگاه‌ها بپرسید. 🙂

این آموزش بخشی از یک آموزش جامع و قدم به قدم در سبز دانش است: دوره رایگان آموزش وردپرس