
برچسب ها در وردپرس به ما کمک میکنند مقالات سایت را بهتر دستهبندی کنیم. اما استفاده از آنها اصول و قواعد خاصی دارد که اگر به آنها توجه نکنیم ممکن است در رتبه سایت ما تأثیرگذار باشد! در این آموزش کار با برچسب وردپرس را یاد گرفته و با نکاتی درباره اصول استفاده از tag در وردپرس آشنا خواهید شد.
اولین جایی که چشمتان به نام برچسب (tag) میافتد، در زیر منوی «نوشتهها» است. همچنین اگر در حال افزودن نوشته به سایت باشید، یک باکس به نام برچسبها وجود دارد که میتوانید آن را تکمیل کنید.
اگر بخواهم خیلی ساده توضیح دهم، برچسبها برای دستهبندی نوشتهها استفاده میشود. همچنین میتوان موضوع یک مقاله را با زدن برچسب به آن مشخص کرد.
در حقیقت برچسبهای وردپرس به کاربران سایت کمک میکند بهتر بتوانند در سایت به دنبال محتوای مورد علاقه خود بگردند. در نتیجه استفاده غیراصولی از آنها میتواند باعث سردرگمی کاربران شود.
در بخش اول آموزش، درباره ایجاد برچسبها و افزودن برچسب به نوشته وردپرسی صحبت میکنیم. سپس صفحه مدیریت برچسب ها را بررسی کرده و سپس به ارائه چند نکته در استفاده از برچسب وردپرس میپردازیم.
فهرست محتوای آموزش
افزودن برچسب در وردپرس
وقتی در حال افزودن نوشته به وردپرس باشید، یک باکس در صفحه ویرایشگر نوشته به نام «برچسبها» وجود دارد. در کادر برچسبها میتوانید بنا به دلخواه و نیاز خود یک یا چند برچسب را برای نوشته تعیین کنید.
در ویرایشگر گوتنبرگ، این باکس در ستون «سند» قرار دارد. با نوشتن هر برچسب و زدن کلید Enter دور عبارتی که نوشته بودید، یک کادر خاکستری رنگ ایجاد میشود. این کادر به معنای ایجاد و افزودن برچسب به نوشته است.
- هر برچسب وردپرس میتواند یک کلمهای یا چند کلمهای باشد.
- برچسب نوشته میتواند به فارسی، انگلیسی یا ترکیبی نوشته شود.
اگر فشردن دکمه اینتر برایتان سخت است، میتواند با گذاشتن علامت کامای انگلیسی (,
) برچسبها را از یکدیگر جدا کنید.

اگر پیش از این برچسبهایی به نوشتههای دیگر سایتتان زده باشید یا از قسمت مدیریت برچسب های وردپرس اقدام به ایجاد برچسب کرده باشید، با نوشتن بخشی از برچسب، برچسبهای پیشنهادی در یک لیست به شما نمایش داده خواهد شد.
این پیشنهادات بر اساس برچسبهایی است که در حال حاضر در وردپرس تعریف شدهاند.

اگر برچسبی را به اشتباه به نوشته اضافه کردید، با بردن نشانگر موس روی علامت ضربدر (×
) هر برچسب، میتوانید آن را از لیست برچسب های نوشته حذف کنید.
برچسب وردپرس در کجا قرار میگیرد ؟
لیست برچسبها معمولاً در ابتدا یا انتهای یک نوشته در سایت ظاهر میشوند. نمایش دادن یا ندادن و ظاهر نمایش لیست تگهای نوشته بسته به هر پوسته وردپرسی میتواند متفاوت باشد.
مثلاً در تصویر زیر، لیست سه برچسبی که برای یکی از مقالات تعریف کردهایم را میبینید.

با ایجاد هر برچسب در وردپرس، یک صفحه آرشیو (بایگانی) در سایت ایجاد میشود. در این صفحه تمام نوشتههایی که دارای تگ مربوطه هستند به صورت یک لیست نمایش داده میشوند.
درست مشابه دستهبندیها که به کمک پیوند یکتای هر دسته میتوانستیم صفحه بایگانی نوشتههای آن دسته را در اختیار داشته باشیم.
به ازای هر برچسب، یک صفحه بایگانی در وردپرس ایجاد میشود که لیستی از نوشتههای دارای آن برچسب را به کاربران نمایش میدهد.
مدیریت برچسبهای وردپرس
برای مدیریت تگها از زیرمنوی نوشتهها، وارد بخش «برچسبها» شوید.

اگر پیش از این برای نوشتههای خود برچسبی زده باشید، در این صفحه لیستی از برچسبهای سایت به شما نمایش داده میشود. ساختار و مدیریت برچسبها دقیقاً مشابه مدیریت دستهبندیهاست. با این حال در مورد امکانات و بخشهای آن صحبت میکنیم.
لیست برچسبها بهطور پیشفرض از چهار ستون تشکیل شده است:
- نام برچسب
- توضیح برچسب
- نامک
- تعداد : تعداد نوشتههایی که این برچسب را دارند.
با بردن نشانگر موس روی هر سطر از برچسبها میتوانیم عملیات ویرایش، ویرایش سریع، پاککردن و نمایش را انتخاب کنیم.

با کلیک روی گزینه ویرایش، وارد صفحه دیگری میشویم که میتوانیم نام، نامک و توضیحات برچسب را تغییر دهیم. با انتخاب «ویرایش سریع» امکان ویرایش نام و نامک برچسب وردپرسی در همان لیست و بدون بارگذاری مجدد صفحه وجود خواهد داشت.
با پاککردن برچسب در وردپرس، صفحه بایگانی برچسب به طور کامل از وبسایت حذف شده و آن tag از لیست برچسبهای نوشته هایی که آن را داشتند خارج میشود. با کلیک روی لینک نمایش نیز میتوانید وارد صفحه بایگانی آن برچسب شوید.
اگر روی عدد تعداد در جلوی هر برچسب کلیک کنید، به صفحه مدیریت نوشتهها هدایت شده و لیست نوشتههایی که دارای آن برچسب هستند را خواهید دید.

افزودن برچسب جدید
در قسمت سمت راست صفحه مدیریت برچسب در وردپرس، ۳ فیلد برای افزودن برچسب جدید وجود دارد. در قسمت قبلی دیدیم که همزمان با ارسال نوشته، میتوانیم تگهای آن را نیز تعریف کنیم. اما گاهی برای مدیریت بهتر، لازم است برچسبها را ایجاد کرده و سپس آنها را به نوشتههای آتی تخصیص دهیم.

احتمالاً از روی نام هر فیلد تشخیص دادهاید که هر کدام برای چه منظور استفاده میشود:
- نام برچسب: نامی که برای برچسب انتخاب میکنید. این نام میتواند یک یا چند کلمه باشد.
- نامک برچسب: این فیلد تعیینکننده آدرس URL صفحه بایگانی برچسب است. در تکمیل این فیلد، به جای استفاده از space تریجحاً علامت خط فاصله (
-
) استفاده کنید. - توضیح برچسب: توضیحات برچسب در وردپرس معمولاً در صفحه بایگانی نمایش داده میشود. البته بستگی به قالب سایت شما دارد که از این توضیحات پشتیبانی کند یا خیر.
چند نکته اصولی در برچسب وردپرس
در مورد استفاده یا عدم استفاده از برچسب در سایتهای وردپرسی بحثهای زیادی هست. اگر بخواهم با شما رو راست باشم، نمیتوان به طور دقیق گفت که کدام نظریهها درست و کدام کاملاً غلط است!
اکثر حرفهایی که گفته میشود «از تگ استفاده نکنید» یا «از برچسب در وردپرس استفاده کنید» بنابر تجربه افراد و گرفتن نتیجههای متفاوت از آنهاست.
از نظر شخصی من و بسیاری از افراد فعال در حوزه وردپرس، دلیل وجودی برچسب وردپرس این است:
برچسبها نوعی دستهبندی کوچکتر برای سایت وردپرسی است که در صورت لزوم میتواند برای دستهبندی و بایگانی چندین نوشته استفاده شود.
در آخرین بخش از آموزش، سه مسئله را با هم بررسی میکنیم.
تفاوت دسته و برچسب
اصلیترین تفاوت دسته و برچسب در وردپرس ساختار سلسله مراتبی آنهاست. دستهبندیهای سایت میتوانند یک ساختار والد-فرزندی یا سلسه مراتبی داشته باشند. یعنی یک دسته میتواند زیردسته دیگری باشد. اما برچسبها یک ساختار معمولی دارند و نمیتوان آن ها را به صورت والد فرزندی تعریف کرد.
کِی از برچسب استفاده کنیم ؟
تشخیص اینکه چه زمان نیاز است از برچسب در وردپرس استفاده کنیم، کمی سخت و مشکل است. در حقیقت باز هم استفاده از آن به دلخواه و تجربه فردی باز میگردد.
در یک پیشنهاد خیلی کلی، باید بگویم «هر زمان که به برچسب نیاز دارید!» اما این هر زمان چه وقتی است ؟
سایت سبز دانش را تصور کنید. این سایت چندین بخش اصلی مثل آموزش وبمستری یا آموزش تولید محتوا دارد. در مقالاتی که در این دو دسته منتشر میشوند، برخی از آنها مرتبط با وردپرس هستند. برای اینکه بتوانیم این مقالات را با هم مرتبط کنیم، از برچسب وردپرس در نوشتههای مورد نظر استفاده میکنیم.
در نتیجه از نظر من، دستههای سایت بخشهای اصلی سایت هستند. با این حال گاهی اوقات لازم است برخی از محتواهای سایت را تحت یک نام دیگر، به هم مرتبط کنیم. در این صورت پیشنهاد میشود از برچسبها استفاده کنید.
آیا برچسب وردپرس برای سئو خوب است یا نه ؟
پاسخ به این سؤال خودش میتواند یک آموزش مفصل و جداگانه باشد! برخی معتقدند استفاده از برچسب به سود سئو سایت است و برخی هم میگویند استفاده از آن یک ضرر بزرگ است!
اگر در سالهای 1393 یا 1394 این سؤال را میپرسیدید، جواب خیلیها مثبت بود. در آن زمان برچسبهای وردپرس علاوه بر صفحه، در متاتگ keywords کدهای سایت نیز قرار میگرفتند. موتورهای جستجو از این متاتگ برای درک معنا و کلمات کلیدی هر صفحه استفاده میکردند. در این وضعیت گفته میشد هر عبارتی که احساس میکنید با جستجوی آن در گوگل، میخواهید مقاله شما نمایش داده شود، در برچسبها وارد کنید.
اما در حال حاضر این متاتگ زیاد مورد توجه نیست و بعضاً دیده شده که هیچ ارزشی ندارد!
بیایید از یک دیدگاه دیگر به قضیه نگاه کنیم:
برچسبها به کاربران کمک میکند تا محتوای مرتبط با موضوعی که به آن علاقه دارند را در سایت ما پیدا کنند. از طرفی، به ازای هر تگ وردپرسی، یک صفحه آرشیو در سایتمان ایجاد میشود که در صورت نداشتن محتوای مناسب، از نظر موتورهای جستجو میتواند بیارزش باشد.
بنابراین پیشنهاد میکنم به اندازه لازم و در زمان مورد نیاز از برچسبها در وردپرس استفاده کنید!
شما چه تجربهای در کار با برچسبهای وردپرس دارید ؟ اگر سؤال یا تجربهای دارید، از قسمت دیدگاهها با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.