
به کمک بخش تنظیمات در وردپرس میتوانیم سایت را سفارشیسازی و شخصیسازی کنیم. این تنظیمات بسیار ساده اما کاربردی هستند. از اجازه ثبتنام به کاربران تا تغییر ساختار پیوند صفحات و دیدگاهها را میتوانیم در این بخش تغییر دهیم. در این آموزش به جزئیات بخش مدیریت تنظیمات در وردپرس میپردازیم.
به طور پیشفرض منوی تنظیمات، آخرین منوی پیشخوان وردپرس است. در نسخه انگلیسی این بخش با عنوان settings شناخته میشود. ۶ زیر بخش در قسمت تنظیمات وجود دارد. اگر روی سایت وردپرسی خود اقدام به نصب افزونههایی کنید که تنظیمات خاصی دارند، ممکن است زیر بخشهای دیگری هم در قسمت تنظیمات ببینید.
این تنظیمات مربوط به کارکرد کل سایت است. فرقی ندارد از چه قالبی استفاده میکنید، این تنظیمات روی همه قالبها اعمال میشود.
فهرست محتوای آموزش
آموزش مدیریت تنظیمات وردپرس
پس از نصب وردپرس بهتر است تنظیمات سایت را سفارشیسازی کنید تا مطمئن باشید سایت دقیقاً به همان صورتی کار میکند که شما میخواهید. برای اینکه تنظیمات اصلی وردپرس را بررسی کرده و تغییر دهید، در انتهای منوی پیشخوان، روی منوی «تنظیمات» کلیک کنید.

به صورت پیشفرض ۷ زیر بخش در قسمت تنظیمات داریم:
- عمومی برای تنظیم نام و آدرس سایت، وضعیت ثبتنام کاربران، ساعت محلی، تاریخ و زبان سایت
- نوشتن برای مشخص کردن دستهبندیهای پیشفرض و تنظیم سرویسدهنده ارسال ایمیل (در صورت وجود)
- خواندن برای وضعیت نمایش سایت به موتورهای جستجو و تنظیم تعداد نمایش نوشتهها در بایگانیها و صفحه اول
- گفتوگو برای تنظیمات دیدگاههای وردپرس استفاده میشود.
- در تنظیمات رسانه میتوان اندازههای پیشفرض تصاویر و نحوه پوشهبندی فایلهای آپلودی را تغییر داد.
- تنظیمات پیوندهای یکتا برای تنظیم ساختار آدرس صفحات سایت استفاده میشود.
- تنظیمات حریم خصوصی برای تعیین یک سیاستنامه privacy برای سایت کاربرد دارد.
در ادامه هر یک از بخشها و جزئیات هر کدام را با هم بررسی میکنیم.
بخش تنظیمات عمومی
این بخش در برخی نسخههای قدیمیتر با نام «تنظیمات همگانی» هم شناخته میشد. تنظیمات عمومی وردپرس عنوان، آدرس و ایمیل مدیر سایت را مشخص میکند. همچنین میتوان به کاربران اجازه ثبتنام در سایت را بدهیم. علاوه بر آن تنظیم زمان محلی و ساختار نمایش زمان در این بخش انجام میشود.

تنظیمات پایه و مهم وردپرس در این صفحه عبارتاند از:
- عنوان سایت: همان عنوانی است که در انتهای عنوان تمام صفحات سایت شما نمایش داده میشود. این اسم میتواند نام برند، نام سایت یا نام شخصی شما باشد.
- معرفی کوتاه: مقداری که برای معرفی سایت در نظر میگیرید میتواند کمی طولانیتر از عنوان وردپرس باشد. در این فیلد میتوان شعار سایت را نوشت یا توضیحات بیشتری راجع به فعالیت سایت ارائه دهید. معمولاً فقط در صفحه اول سایت، پس از عنوان سایت، این شعار نمایش داده میشود. همچنین برخی از پوستههای وردپرسی این عنوان را در سربرگ یا انتهای سایت نمایش میدهند.
- نشانی وردپرس: این فیلد آدرس محل نصب وردپرس (که معمولاً همان آدرس اصلی سایت هست) را مشخص میکند. معمولاً نیازی به تغییری این آدرس ندارید مگر زمانی که بخواهید آدرس سایت خود را تغییر دهید.
- نشانی سایت: در این فیلد از تنظیمات میتوانید مشخص کنید که صفحه اصلی از مسیر دیگری غیر از محل نصب وردپرس فراخوانی میشود. غیر از موارد خاص، مقدار این فیلد با مقدار قبلی برابر است.
- آدرس ایمیل مدیریت: این آدرس برای ارسال اطلاعیههای و هشدارهای مهم وردپرس استفاده میشود. اگر دیدگاه جدیدی در سایت ثبت شود یا مشکلی در بهروزرسانی وردپرس وجود داشته باشد، یک پیام به این ایمیل ارسال میشود. حتماً از صحت ایمیل مطمئن شده و آن را تأیید کنید.
تنظیم عضویت کاربر
با فعال کردن تیک «عضویت» میتوانیم امکان عضویت کاربران در سایت را فعال کنیم. همچنین از قسمت نقش پیشفرض نقشی که باید به کاربر تازهوارد داده شود را مشخص میکنیم. برای اطلاع از تمام کارهایی که با کاربران میتوانیم انجام دهیم به آموزش مدیریت کاربران در وردپرس مراجعه کنید.
تنظیمات زمان در وردپرس
در قسمت انتهایی تنظیمات عمومی وردپرس فیلدهایی برای تنظیم منطقه زمانی و ساختار نمایش ساعت و تاریخ وجود دارد. قاعدتاً فیلد «زبان» را روی فارسی قرار میدهیم تا بخش مدیریت سایت به زبان فارسی نمایش داده شود.

- زمان محلی: همانطور که میدانید کشورها با هم اختلاف زمانی دارند. برای اینکه زمانهای نمایش داده شده در پیشخوان وردپرس و محتوای سایت متناسب به منطقه زمانی فعالیت شما باشد، در این فیلد محل مورد نظر را انتخاب کنید. برای ایران، «تهران» را انتخاب کنید.
- ساختار تاریخ: ساختاری است که تاریخهای نمایش داده شده در مدیریت یا صفحات محتوای سایت به آن شکل نمایش داده میشوند.
- ساختار زمان: ساختار نمایش ساعت را در سایت مشخص میکند.
- روز آغازین هفته: میتوانید متناسب با منطقه زمانی خود، این فیلد را تنظیم کنید.
تنظیمات نوشتن
تنظیمات نوشتن در وردپرس بخشهای زیادی ندارد! در این بخش میتوانیم دستهبندی پیشفرض و ساختار پیشفرض نوشتههای سایت را تعیین کنیم. ساختار محتوا همان structure ها در وردپرس است که اگر پوسته شما از آنها پشتیبانی کند، میتوانید نوشتهها را در ساختار متنی، صوتی، ویدئویی و … منتشر کنید.
در ادامه تنظیمات، دو بخش دیگر نیز وجود دارد که در صورت نیاز میتوانید آنها را تغییر دهید.
تنظیمات فرستادن با ایمیل زمانی استفاده میشود که بخواهید نوشتههای وردپرس را به کمک ارسال ایمیل در سایت منتشر کنید. فرض کنید یک سایت خبری دارید و قرار است گزارش یک نمایشگاه را در آن ارسال کنید. با تنظیم یک ایمیل pop3 محتوای هر ایمیل دریافتی به آن ایمیل به صورت یک نوشته در سایت منتشر خواهد شد.
بخش تنظیمات بهروزرسانی سرویسها برای ارسال ping یا اعلام بهروزرسانی محتوای سایت استفاده میشود. اگر سایتها و سرویسهایی هستند که مایلید پس از هر بار بهروزرسانی سایت به آنها اطلاع دهید، میتوانید آدرس آن سرویسها را در این فیلد وارد کنید.
تنظیمات خواندن در وردپرس
تنظیمات خواندن (read) از سه بخش اصلی تشکیل شده است: تنظیمات صفحه اصلی، تعداد نوشتهها و تنظیم بررسی محتوا توسط موتورهای جستجو.
اگر بخواهید یک برگه وردپرسی را به عنوان صفحه اصلی یا صفحه وبلاگ (بایگانی نوشتهها) قرار دهید، باید آن را در این قسمت تنظیم کنید.
اگر گزینه «آخرین نوشتههای شما» فعال باشد، صفحات پیشفرض پوسته نمایش داده خواهد شد. اما اگر گزینه «برگه یکتا» را انتخاب کنید، خواهید توانست برگههای مورد نظر را برای هر دو صفحه انتخاب کنید.

اگر در بخش قبلی گزینه «آخرین نوشتهها» را انتخاب کرده باشید یا قالب سایت شما از تنظیمات وردپرس برای تعیین تعداد نوشتههای نمایش داده شده در صفحات بایگانی استفاده کند، این تعداد را میتوانید در بخش دوم تنظیمات خواندن تغییر دهید.

در انتهای این صفحه یک checkbox به اسم «نمایش به موتورهای جستجو» وجود دارد. اگر تازه سایت خود را راهاندازی کردهاید و یا کلاً نمیخواهید موتورهای جستجو مثل گوگل محتوای سایت شما را در نتایج جستجوی خود نشان دهند، این گزینه را فعال کنید.
با فعال کردن این گزینه، در تمام صفحات سایت یک تگ noindex قرار میگیرد که از موتورهای جستجو درخواست میکند آن صفحه را در نتایج خود نشان ندهند.
در فعال کردن یا غیرفعال کردن تیک «نمایش به موتورهای جستجو» در تنظیمات وردپرس دقت کنید! اگر این تیک فعال باشد، معمولاً موتورهای جستجو سایت شما را بررسی نخواهند کرد.
تنظیمات گفتوگوها
تنظیمات گفتوگو در وردپرس (discussion) برای اعمال محدودیت در ثبت دیدگاه و نمایش آنها در سایت استفاده میشود.
در این قسمت میتوانید تعیین کنید کاربران روی چه نوشتههایی بتوانند دیدگاه (comment) ارسال کنند. همچنین میتوانید اجبار کنید که کاربر حتماً باید وارد سایت شود تا فرم ثبت دیدگاه نمایش داده شود یا نه.
همچنین تورفتگی و تعداد دیدگاهها در هر صفحه را نیز میتوان در این قسمت از تنظیمات wordpress تعیین کرد.
در قسمت انتهایی میتوانید کلماتی را مشخص کنید که اگر دیدگاهی حاوی آن کلمات بود به صورت خودکار، پذیرفته نشود یا در انتظار بررسی باقی بماند. با تعیین نیمرخها هم تعیین میکنید که تصویر فرستنده نظرات در سایت چگونه نمایش داده شود.
در آموزشی به صورت کامل در مورد تنظیمات دیدگاههای وردپرس و نحوه مدیریت نظرات صحبت کردهام. میتوانید به این آموزش مراجعه کنید:
تنظیمات رسانه وردپرس
وقتی در وردپرس یک فایل را آپلود میکنید، در حالت معمول دو اتفاق برای آن میافتد. اول از همه اینکه آن فایل در یک مسیر مشخص بارگذاری شده و قرار میگیرد که همان پوشه آپلودهاست. دومین کار این است که اگر فایل عکس باشد، طبق اعدادی که در این صفحه مشخص میکنیم نسخههای برشزده (crop شده) نیز علاوه بر نسخه اصلی ایجاد و ذخیره میشوند.
اگر با جلسات دوره جامع پیش نیامدهاید و نمیدانید چطور با فایلها و تصاویر کار کنید، جلسه آموزش رسانه در وردپرس را ببینید.

سه اندازه برای تصاویر در وردپرس تعریف میشود:
- تصویر بندانگشتی یا thumbnail که کوچکترین سایز عکس است. معمولاً از این نسخه برای نمایش تصویر شاخص نوشتهها در صفحات بایگانی یا ابزارکهای وردپرس استفاده میشود.
- تصویر میانه یا medium که کمی بزرگتر است اندازه قبلی است.
- تصویر بزرگ یا large که بزرگترین اندازهای است که عکسها در وردپرس برش میخورند.
میتوانید این اعداد را متناسب با اندازهای که میخواهید تغییر دهید. اگر از قالب خاصی استفاده میکنید که اندازههای معینی را به شما پیشنهاد داده، بهتر است از همان اندازهها استفاده کنید. اینکه از این اندازهها در پوسته سایت شما استفاده شود یا خیر، بسته به برنامهنویسی قالب وردپرسی شما دارد!
در انتهای تنظیمات یک چک باکس وجود دارد که میتوانید تعیین کنید پروندهها در مسیر آپلودی به صورت سالانه و ماهانه پوشهبندی شوند و از انباشته شدن همه رسانهها در یک فولدر جلوگیری کنید.
توجه داشته باشید که برخی از پوستههای وردپرس ممکن است علاوه بر این سه اندازه، تصاویر را در اندازههای دیگری نیز برش دهند.
بخش تنظیمات پیوندهای یکتا
پیوندهای یکتا مشخصکننده ساختار آدرس صفحات سایت ما هستند. آدرس URL هر نوشته، برگه یا محصولی که در سایت خود منتشر میکنید، مطابق ساختاری که در قسمت پیوندهای یکتا (permalinks) مشخص میکنید ایجاد میشود.
در مورد تنظیمات پیوندهای یکتا در آموزشی جداگانه صحبت کردهام. اگر میخواهید بدانید کدام پیوند یکتا را انتخاب کنید یا نحوه تعریف ساختار دلخواه چگونه است، به آموزش زیر مراجعه کنید:
در قسمت انتهایی صفحه میتوانیم به جای کلمات category یا tag یا product در آدرس، از کلمات جایگزین دلخواه خود استفاده کنیم. به طور معمول نیازی به تغییری این قسمت نیست و بخش اصلی که پیشنهاد میکنم حتماً تغییر دهید، همان ساختار اصلی پیوندها در بالای صفحه است.
اگر از راهاندازی سایت شما زمان زیادی میگذرد و صفحات ایندکس شده در گوگل دارید، تغییر در ساختار پیوندهای یکتا میتواند باعث ایجاد خطا و بعضاً کاهش رتبه شود. پس در تغییر آن دقت کنید.
تنظیمات حریم خصوصی وردپرس
تنظیمات حریم خصوصی از نسخه 5 وردپرس به وردپرس اضافه شد. این بخش برای همراهی با قوانین حفظ حریم شخصی در اروپا ایجاد شده است. البته بعید نیست که به زودی در کل جهان قوانین خاصی در مورد ذخیره و استفاده از اطلاعات شخصی کاربران وضع شود.

شما میتوانید یک برگه در سایت خود ایجاد کنید و در آن برای کاربران توضیح دهید که چه اطلاعاتی از آنها را ذخیره کرده و از چه دادههایی استفاده میکنید. سپس آن برگه را در این صفحه از تنظیمات انتخاب کنید. از این پس اگر فرآیندی در سایت مرتبط با کاربران انجام شود، لینک این صفحه نیز به کاربر نمایش داده خواهد شد. معمولاً در صفحات ثبتنام ووکامرس یا افزونههای مدیریت کاربران از آن استفاده میشود.
امیدوارم با این آموزش بخشهای تنظیمات را متوجه شده باشید و بهراحتی به مدیریت تنظیمات وردپرس بپردازید. اگر سؤال یا تجربه مفیدی دارید، در بخش دیدگاهها مطرح کنید.
این آموزش بخشی از یک آموزش جامع و قدم به قدم در سبز دانش است: دوره رایگان آموزش وردپرس
این آموزش برای همیشه رایگانه! میتونید با اشتراکگذاری لینک این صفحه از ما حمایت کنید یا با خرید یه فنجون نوشیدنی بهمون انرژی بدید!
میخوام یه نوشیدنی مهمونتون کنم
بخاطر زحماتی ک میکشید تشکر میکنم
خوشحالم که آموزشها براتون مفید بوده و ممنون که بهمون انرژی میدید.