بخش مدیریت کاربران در وردپرس یکی از کاربردیترین بخشهای آن است. فرقی ندارد سایت شما سیستم عضویت دارد یا نه! در هر حال باید به چند کاربر نقشهای مختلفی دهید. هر نقش دسترسیهای مختلفی در پیشخوان مدیریتی خواهد داشت. در این آموزش با بخش مدیریت کاربر وردپرس کار میکنیم.
سیستم مدیریت کاربران در وردپرس به تنهایی قدرت زیادی دارد. با این حال گاهی اوقات برای افزودن امکانات بیشتر، نیاز داریم افزونههای بیشتری نصب کنیم. اکثر افزونههای مدیریت کاربر نیز بر روی سیستم اصلی وردپرس پیادهسازی میشوند.
بنابراین بهتر است با ساختار و تنظیمات مهم این بخش آشنا باشید. حتی اگر قرار نیست کاربران در سایت شما ثبتنام کنند، پس از رشد کسبوکارتان به چند وبمستر با وظایف مختلف نیاز خواهید داشت.
در این آموزش با بخش مدیریت کاربر در وردپرس آشنا شده و امکانات و ابزارهای آن را بررسی میکنیم. همچنین نحوه افزودن کاربر جدید به سایت و فعالسازی ثبتنام را یاد میگیریم.
فهرست محتوای آموزش
بخش کاربران وردپرس
وقتی نصب وردپرس را انجام میدهید، از شما یک نام کاربری و رمز عبور میخواهد. پس از اتمام نصب، نام کاربریای که وارد کرده بودیم به عنوان اولین کاربر سایت وردپرسی ما ساخته میشود.
در منوی پیشخوان گزینهای به نام «کاربران» وجود دارد. این menu دارای سه زیر بخش دیگر است. در اولین بخش لیست تمام کاربران سایت به شما نمایش داده میشود. با ورود به بخش افزودن میتوانید کاربران جدید را به صورت دستی به سایت اضافه کنید. در بخش شناسنامه نیز خواهید توانست پروفایل و اطلاعات کاربری خود را تغییر دهید.
بررسی این بخشها را به ترتیب از بالا به پایین شروع میکنیم. اگر وارد بخش «همه کاربران» شوید، یک لیست از نام کاربری، نام، ایمیل و نقش کاربری تمام یوزرهای سایت خواهید دید. اگر در ابتدای نصب سایت هستید و از هیچ اطلاعات نمایشی (دمو) استفاده نکرده باشید، مثل تصویر زیر فقط یک کاربر در این لیست قرار دارد.
علاوه بر اطلاعات این کاربران، در آخرین ستون تعداد نوشتههای منتشر شده از آنها نیز نمایش داده شده است. با کلیک روی عدد تعداد نوشتهها، به صفحه مدیریت نوشتههای وردپرس منتقل شده و لیست تمام پستهای کاربر را مشاهده میکنید.
با کلیک روی دکمه «تنظیمات صفحه» در بالای صفحه مدیریت کاربران وردپرس میتوانید ستونهای ایمیل، نقش و نوشتهها را فعال یا غیرفعال کنید. همچنین تعداد کاربرانی که در یک صفحه از لیست نمایش داده میشوند را میتوان تغییر داد.
در بخش بعدی آموزش یاد میگیریم که چطور کاربران جدید به این لیست اضافه کنیم. اما بهتر است قبل از آن در مورد نقشهای کاربری وردپرس کمی بیشتر بدانیم.
هر کاربر در وردپرس دارای یک نقش (role) است. این نقش وظیفه و سطح دسترسی هر فرد را مشخص میکند.در لیست بالا دیدید که نقش کاربری خودمان «مدیر کل» بود.
نقشهای کاربری در وردپرس
بهطور پیشفرض در وردپرس 5 نقش کاربری وجود دارد. (در نسخه فعلی که 6 است) این نقشها به ترتیب کاهش سطح دسترسی عبارتاند از:
- مدیر کل: مدیر اصلی سایت که به همه بخشهای مدیریتی دسترسی دارد. از ویرایش نوشتهها و دیدگاهها گرفته تا تغییر تنظیمات وردپرس و دسترسی به پوسته و نصب پلاگینهای wordpress.
- ویرایشگر: این نقش کاربری ویرایشگر محتوای سایت شماست. کسی که دارای این نقش در وردپرس است به تمام نوشتهها و برگههای سایت دسترسی کامل دارد. یعنی میتواند یک نوشته جدید در سایت ارسال کرده یا نوشتههای دیگر را ویرایش کند.
- نویسنده: همانطور که از نامش مشخص است، نویسنده میتواند محتوای جدید به سایت اضافه کند. محتوای جدید (رسانه وردپرس) آپلود کرده و نوشتهها خود را در سایت منتشر کند. تفاوت نویسنده با ویرایشگر این است که نویسنده ها فقط به نوشتهها و فایلهای خود دسترسی دارند و نمیتوانند محتوای سایرین را تغییر دهند.
- مشارکتکننده: این نقش همانند نویسندهها به بخش نوشتههای سایت دسترسی دارد. تفاوت اصلی آنها این است که نوشتههای مشارکتکننده مستقیماً در سایت منتشر نخواهد شد. محتوای ایجاد شده پس از ثبت، به صورت پیشنویس ذخیره شده و پس از تأیید ویرایشگر یا مدیر کل در سایت منتشر میشود.
- مشترک: این نقش کاربری فقط به بخش پروفایل کاربری وردپرس دسترسی دارد. معمولاً این نقش را به کاربران عادی (غیر وبمستر) سایت میدهند. این کاربر یک پروفایل داشته و میتواند اطلاعات خود را تکمیل کند. این اطلاعات برای ارسال راحتتر دیدگاه یا سایر عملیاتها (مثل انجام خرید) استفاده میشود.
اینها نقشهای پایه کاربر در وردپرس بودند. با فعالکردن برخی افزونهها، ممکن است نقش یا نقشهای جدیدی به این لیست اضافه شود. در آموزش زیر به این مورد پرداختهام:
افزودن کاربر در وردپرس
دو روش برای افزودن کاربر جدید به وردپرس داریم. رو اول به صورت دستی است. به این صورت که یکی از مدیران کل سایت با ورود به بخش افزودن کاربر میتواند یک نام کاربری جدید با نقش دلخواه در سایت ایجاد کند.
در روش دوم، ثبتنام توسط کاربر در سایت انجام میشود. هر کاربر با ورود به فرم ثبتنام، اطلاعات خود را وارد کرده و به عنوان نقش پیشفرضی که توسط ما انتخاب میشود، در سایت عضو خواهد شد.
از روش اول معمولاً برای افزودن مدیران و وبمسترهای سایت و از روش دوم برای عضوگیری عمومی سایت استفاده میشود.
توجه داشته باشید که با ویرایش کاربر میتواند نقش او را در هر زمانی که خواستید تغییر دهید.
افزودن دستی کاربر جدید
از منوی کاربران وارد بخش «افزودن» شوید. در این صفحه یک فرم وجود دارد که اطلاعات ضروری کاربر جدید را دریافت میکند. تعیین نام کاربری و ایمیل ضروری است.
اگر در جلوی فیلد رمز عبور روی «نمایش رمز» کلیک کنید، یک فیلد ظاهر میشود که میتواند رمز عبور کاربر را به دلخواه مشخص کنید. در حالت عادی یک نوار رنگی در پایین این فیلد قرار دارد که قدرت رمز عبور را مشخص میکند.
در حال حاضر چهار سطح بسیار سست، سست، میانه و نیرومند برای رمزهای عبور وجود دارد.
اگر یک رمزهای ضعیف (سست) برای کاربر انتخاب کنیم، مشابه چیزی که در تصویر بالا میبینید یک فیلد برای «تأیید بهکارگیری رمز سست» ظاهر میشود که باید حتماً تأیید شود. البته پیشنهاد میکنم برای افزایش امنیت سایت خود، همیشه از رمزهای عبور قوی استفاده کنید.
با فعال کردن چک باکس «فرستادن آگاهساز» پس از ایجاد کاربر جدید، یک ایمیل اطلاعرسانی حاوی نام کاربری و رمز عبور به ایمیل کاربر ارسال میشود.
در انتهای فرم نیز میتوانید نقش دلخواه خود را به کاربر جدید در وردپرس تخصیص دهید.
فعالسازی ثبتنام کاربران وردپرس
به طور پیشفرض عضویت عمومی در سایت وردپرسی غیرفعال است. اگر نیاز دارید کاربران بتوانند در سایتتان ثبتنام کنند، باید امکان عضویت را فعال کنید.
برای فعال کردن عضویت کاربر جدید در وردپرس از منوی «تنظیمات» وارد بخش «عمومی» شوید. در اواسط صفحه دو فیلد به نامهای زیر مشاهده میکنید:
- عضویت: با فعال کردن این چک باکس به همه کاربران اجازه ثبتنام در سایت را خواهید داد.
- نقش پیشفرض کاربر تازه: در اینجا میتوانید مشخص کنید که کاربران پس از عضویت به صورت خودکار در چه نقشی قرار داشته باشند.
عضویت در سایت را فعال کرده و تنظیمات را ذخیره کنید. حال اگر از پیشخوان خارج شده یا صفحه wp-admin
(و یا wp-login.php
) را در مرورگر دیگری باز کنید، یک گزینه جدید در انتهای صفحه اضافه شده است.
با کلیک روی لینک نام نویسی، فرم ثبتنام در وردپرس به شما نمایش داده میشود. میتواند به صورت آزمایشی فرم را تکمیل کرده و در سایت عضو شوید.
پس از اینکه در سایت ثبتنام کردید، با نقش مدیریت وارد سایت شده و لیست کاربران را بررسی کنید. خواهید دید که کاربر جدید به سایت اضافه شده و نقش پیشفرض را گرفته است.
شناسنامه کاربر (پروفایل کاربری) وردپرس
بخش سوم مدیریت کاربران در وردپرس با نام «شناسنامه» همان پروفایل و اطلاعات کاربری شخصی ماست. با ورود به بخش شناسنامه میتوانیم اطلاعات و تنظیمات شخصی مرتبط با خودمان را تغییر دهیم. از نام و ایمیل گرفته تا تنظیمات رنگبندی پیشخوان وردپرس!
تنها چیزی که از کاربری خود در وردپرس نمیتوانیم تغییر دهیم، نام کاربری است. حتی اگر مدیر کل هم باشید امکان تغییر نام کاربری خود یا دیگران وجود ندارد. البته میتوانید در مواقع ضروری با روشهایی از طریق پایگاه داده سایت، آنها را تغییر دهید!
برخی از افزونهها بسته به نیاز خود، یک یا چند فیلد را به پروفایل کاربری وردپرس اضافه میکنند. برای مثال با نصب yoast فیلدهایی برای تعیین شبکههای اجتماعی و توضیحات متای صفحه شما اضافه میشود.
همچنین با نصب ووکامرس فیلدهای آدرس و محل زندگی به همه کاربران اضافه خواهد شد.
با جستجو در مورد افزونههای پنل کاربری در وردپرس، افزونههایی را پیدا میکنید که پروفایل کاربری و حتی فرم ثبتنام را به شکل زیباتری نمایش میدهند. در صورت نیاز میتوانید از این افزونهها برای سایت خود استفاده کنید.
ویرایش کاربر در وردپرس
اگر بخواهید کاربری را ویرایش کنید، ابتدا باید وارد لیست همه کاربران شوید. پس از پیدا کردن کاربر مورد نظر، با بردن نشانگر موس روی آن ردیف، سه لینک در زیر نام کاربری او نمایش داده میشود.
- ویرایش
- پاک کردن کاربر
- نمایش
با کلیک روی ویرایش، وارد صفحهای مشابه شناسنامه خودتان خواهید شد که اطلاعات پروفایل کاربر مورد نظر است. در این صفحه میتوانید هر اطلاعاتی از کاربر (به جز نام کاربری) را تغییر دهید.
با انتخاب لینک «نمایش» به صفحهای از سایت هدایت خواهید شد که بایگانی همه نوشتههای کاربر است.
امیدوارم از این پس بتوانید کاربران سایت خود را بهتر مدیریت کنید. اگر سؤالی درباره مدیریت کاربران وردپرس دارید، بخش دیدگاهها در پایین آموزش برای شماست!
این آموزش بخشی از یک آموزش جامع و قدم به قدم در سبز دانش است: دوره رایگان آموزش وردپرس
این آموزش برای همیشه رایگانه! میتونید با اشتراکگذاری لینک این صفحه از ما حمایت کنید یا با خرید یه فنجون نوشیدنی بهمون انرژی بدید!
میخوام یه نوشیدنی مهمونتون کنم
سلام وقت بخیر. من این تیک رو میزنم ولی موقع ذخیره سازی مجدد میپره. عضویت: با فعال کردن این چک باکس به همه کاربران اجازه ثبتنام در سایت را خواهید داد.
سلام
افزونه فعالی برای مدیریت کاربران ندارید؟ اگه مشکلی توی تغییر بقیه تنظیمات ندارید و خطایی هم نمیده، ممکنه افزونهای باشه که از این کار جلوگیری میکنه.